reparatie

Reparatie

Is uw cabriokap, tent of hoes aan reparatie toe of heeft u vragen over het onderhoud van uw canvasproduct? Wij geven u een eerlijk en duidelijk kostenplaatje van uw te repareren onderdelen!

Tevens kunt u bij ons terecht voor het wassen en/of impregneren van uw zeil of tent.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Doorstikken

Wanneer u ziet dat het stiksel van uw canvaswerk/buitendoek begint te verslijten is het raadzaam om uw doek dan opnieuw te laten doorstikken, de naaimachine kan dan over het oude stiksel heen stikken. Als u wacht totdat het los is dan moeten er meer handelingen verricht worden (dus meer tijd) en bent u duurder uit.

Het doek dat vandaag de dag wordt gebruikt voor tentdoek en dekzeilen is sterker waardoor het stiksel de zwakste schakel is geworden. In het verleden werden tenten van katoen gemaakt. Een natuurproduct dat vergaat, meestal kenmerkt dit zich doordat het garen als een mes door de stof snijdt.

Het oude katoen werd geïmpregneerd met pcb-houdend impregneermiddel. Hierdoor was de stof vuilafstotend, waterdicht en de verkleuring was vrijwel nihil. Dit middel is in 1985 van de markt gehaald vanwege het gevaar voor de volksgezondheid. Een alternatief impregneermiddel met dezelfde eigenschappen heeft men niet kunnen ontwikkelen. De nieuwe stoffen zijn om deze reden gemengd met kunststofvezel of zijn volledig uit kunststofvezel vervaardigd om de kleurvastheid te garanderen. Leveranciers hebben wel zoveel mogelijk een katoenuiterlijk willen nastreven.

Vensterfolie

In vensterfolie zit een rek en krimpfactor.
Als er in de richting waarop afgespannen moet worden veel meters folie zit, kan krimp een probleem zijn bij wisselende temperaturen. Wanneer het zeil het gehele jaar opgespannen blijft, blijft de folie op lengte en zult u weinig merken van krimp. Wanneer het zeil lange tijd opgerold is dan kan de folie tot 5% krimpen bij temperatuurwisselingen en moet deze opnieuw op rek worden gebracht. Dit gaat niet door het doek te forceren naar de originele afspanning.

Remedie: Houdt het doek op spanning zodat het geen kans krijgt te krimpen. Dus niet de gehele zomer opgerold laten. Lukt dit niet en is er sprake van een winterberging, dan doet u het volgende: Zorg ervoor dat het zeil in een warme ruimte uitgehangen wordt (24 uur) zodat het folie soepel is. Het zeil vervolgens langzaam op spanning brengen zodat het tijd krijgt om op te rekken.

Advies van Coversails vakspecialist: Een kacheltje aan in de kuip van de boot bij het plaatsen van de boottent, zodat de folie soepel wordt en vervolgens langzaam opspannen.

wasservice

Coversails is een inzamelpunt voor Zonklaar uit Sneek.
Zonklaar is gespecialiseerd in het reinigen en impregneren van alle soorten canvas en zeilen.

Ritsen kunnen worden vervangen als deze niet meer functioneren.

In veel gevallen is de rits ruw en uitgedroogd door het gebruik. Met een eenvoudig ouderwets middeltje zoals een waxinelichtje (kaarswas) kan de rits goed ingewassen worden zodat deze weer vettig aanvoelt. Coversails heeft en gebruikt een vet & siliconen vrije spray. Door de rits weer een paar keer open en dicht te doen is het probleem in veel gevallen opgelost.

Geef uw type kap/boot aan ons door en wij geven u een indicatie van de reparatiekosten voor uw bootkap/canvaswerk.

Doorstikken, Drukknopen vervangen, Bies vervangen, Ventilatieschelpen plaatsen,
Rits in buishoes maken, er is veel mogelijk bij Coversails.

Zit er een scheur of gat in uw bootzeil/canvaswerk. Maakt u zich niet druk, wij kunnen de schade voor u repareren door deze dicht te strossen of er een stuk overheen te zetten.

De meeste bootkappen, zeilhuiken, dektenten worden gemaakt van kunststofdoek (o.a.Stamoid) of van een acryldoek (O.a. Sauleda Sea Star, Sunbrella). 
Hoewel er duidelijk verschillen zijn tussen de diverse doeksoorten en merknamen, hebben ze één ding gemeen.
Ze zijn erg vatbaar voor een groene aanslag  of schimmel.
Vooral de coating aan de binnenzijde van de bootkap is erg kwetsbaar.
Wij adviseren daarom om zeker ook de binnenzijde extra te beschermen.

Een buiskap met een frame er nog in kan niet onder een naaimachine en is voor ons lastig op te bergen, dus laat het frame svp thuis. Wilt u de ramen van uw buiskap laten vernieuwen denk dan niet dat u geld bespaart als u de oude ramen er alvast voor ons uithaalt. Wij zijn dan volledig de maat kwijt en de kans is heel groot dat het nieuwe raam er nooit meer goed in komt. Dus: frame eruit halen en ramen erin laten en niet andersom svp.